Mónosbéli Pálinkafőzde

A  kedvezményezett neve: Sas és Társa 2002 Kft.

A projekt címe:  Sas és Társa 2002 Kft. –nél a bérfőzdei szolgáltatás versenyképességének növelése távolról is elérhető számítógépes vezérlő rendszerrel automatizált berendezés technológiai innovációjával.

A szerződött támogatás összege: 9,75 millió Forint

A támogatás mértéke: 50 %

A projekt tartalma:

A projekt során egy darab 500 literes távolról is elérhető számítógépes vezérlő rendszerrel ellátott gőzköppenyes pálinkafőző berendezés beszerzése történt, mely berendezés  DCS-SH vezérléssel ellátott. A vezérléssel a főzés sebessége és a deflegmátor hőmérséklete szabályozható mely a pálinka minőségét befolyásolja. A Modulációs lepárlóvezérlés a deflegmátor hőmérséklet vezérlése és a fűtőenergia szabályozása által, valamint az automatikus elő-, fő-, és utópárlat leválasztással biztosítva van, hogy az elkészült pálinka magasabb minőségi értékkel bírjon. A rendszer biztosítja az optimális energiafelhasználást , azonnal reagál a hőmérséklet változásokra, így biztosítva az optimális gázfogyasztást , amely akár 10-15 %-os energia megtakarítással jár. A távolról is vezérelhető  rendszer egy intelligens lepárlást biztosító, innovatív  rendszer. A modul biztosítja az erjesztett cefre megfelelő magas minőségű végtermékké történő lepárlásának vezérlését és folyamat irányítását. A gyümölcscefre betöltése után, a főzőmester által beállított gyártási paraméterek, meglévő termékreceptúra alapján a rendszer automatikusan levezeti a lepárlási folyamatot. Az alapanyag tulajdonságait figyelembe vételével megadhatók a végtermékre vonatkozó minőségi

elvárások ( elő,- utópárlat %, deflegmátor hőmérséklet, fűtési teljesítmény , véghűtés hőmérséklet ). A rendszer főbb jellemzői és előnyei: Távoli elérés vezérlés-, automatizált, felügyelet nélküli főzés-, egyszerű felhasználóbarát felület-, riasztások a megadott rendszeren keresztül-, adatbázisban tárolható adatok-, receptúrák -, adminisztrációs műveletek lehetősége

A pálinkafőzés folyamata több éves hagyományra vezethető vissza, ahol a pálinkafőző mester személyes jelenlétnek és tudásának fontos szerepe van. Az innováció révén a modern kor technikai lehetőségeit kihasználva a pálinkafőző mester , a minőségi pálinkafogyasztásra mutatkozó igény figyelembevételével a hagyományostól magasabb minőségi paraméterekkel bíró pálinka előállítására lesz képes

 

A projekt befejezési dátuma: 2019.08.30.

 

Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-02964infoblokk